Fen Bilimleri Öğretmenleri Yenilikçi Teknolojilerle Buluştu

Etkinlik Tarihi: 24 Ağustos 2019 00:00

Fen Bilimleri Öğretmenleri Yenilikçi Teknolojilerle Buluştu

TÜBİTAK 4005 Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları çağrısı kapsamında desteklenen ve yürütücülüğünü ESOGÜ Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Munise Seçkin Kapucu’nun üstlendiği, Prof. Dr. Ayşe Oğuz Ünver, Dr. Öğrt. Üyesi İrfan Süral, Dr. Öğrt. Üyesi Zeynep Yurtseven Avcı’nın uzman olarak; Hanne Türk, Sibel Türk, Naz Fulya Özkarabacak’ın rehber olarak görev aldığı “Fen Eğitiminde Zenginleştirilmiş Materyal Üretiminde Yenilikçi Yaklaşımlar” isimli projenin kapanış töreni ESOGÜ Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlendi. FEZMU 2019 kapanış töreninde TÜBİTAK başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt’ta yer aldı.

Türkiye’nin 7 farklı bölgesinden 718 katılımcı başvuruda bulunduğu proje etkinliğine Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı devlet okullarında ve özel okullarda görev yapmakta olan 35 Fen Bilimleri öğretmeni katılım sağladı. Yenilikçi teknoloji uygulamaları olarak ele alınan artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik, dijital hologram uygulamalarının fen bilimleri öğretiminde kullanımının yaygınlaştırılmasını amaçlayan proje etkinlikleri 18-24 Ağustos 2019 tarihlerinde ESOGÜ Eğitim Fakültesi ve Bilim Deney Merkezinde gerçekleşti. Proje kapsamında 8 farklı üniversiteden alanında uzman 10 eğitmen tarafından uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimler sonunda öğretmenler derslerinde kullanabilecekleri zenginleştirilmiş materyaller hazırlama konusunda beceri kazandılar. Projede yer alan öğretmenler yenilikçi teknolojileri tanıma, eğitimde kullanılan farklı uygulamaları görme ve deneyimleme fırsatı buldular. Öğretmenlerin edindikleri bilgi ve becerileri sınıf ortamlarına taşımaları ve bu sayede öğrencilerin bilim öğrenme merakının artırılması öngörülmektedir. Geleceğin bireylerinin güncel teknoloji uygulamaları ile eğitilmesi yoluyla topluma da yansıması hedeflenmektedir.