“Varsanız Varız, Varlığınıza Minnettarız”

Etkinlik Tarihi: 24 Mayıs 2019 00:00

Aydınlar (Tillo) İlçe Jandarma Komutanlığı’na…

“Mehmetçiklerimize”

“Varsanız Varız, Varlığınıza Minnettarız”

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Matematik Eğitimi Anabilim Dalı’nda görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Emre EV ÇİMEN tarafından yürütülen Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında “Varsanız Varız, Varlığınıza Minnettarız” etkinliği Şehit Mutlu Yıldırım Ortaokulu’nda gerçekleştirilmiştir. Fakültemiz Matematik Öğretmen Adayları’nın katılımının ve desteğinin alındığı bu etkinlikte, Şehit Mutlu Yıldırım Ortaokulu yönetimi ve öğretmenleri de katkı sağlamışlardır. Sekizinci sınıf öğrencileri Aydınlar (Tillo) İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görev yapan askerlerimiz için tasarladıkları ve boyadıkları yastık kılıfları ile “Biz burada rahat uyuyorsak sizlerin sayesinde… Varsanız varız, size minnettarız… Bugünün küçükleri yarının büyükleri olarak bayrağı teslim alacak ve ülkemize sahip çıkacağız… Siz de rahat uyuyunuz.” mesajını vermek istemişlerdir. Ortaokul Müdürü Nejdet GÜNDOĞDU önderliğinde Matematik Öğretmenleri Canan & Akın KEKLİK ve Teknoloji Tasarım Öğretmeni Dilek KARA rehberliğinde gerçekleştirilen etkinlikte Şehit Mutlu YILDIRIM’ın Saygıdeğer Annesi Sevgi YILDIRIM ve Kıymetli Babası Yılmaz YILDIRIM da etkinliğe maddi ve manevi destek olmuşlardır. Etkinlikte “Çanakkale Türküsü ve Bir Başkadır Benim Memleketim” gibi anlamlı müzikler eşliğinde katılımcılar duygu dolu anlar yaşadılar. Öğrenciler tasarladıkları yastık kılıflarının üzerine “Vatan Size Emanet, Sizleri Çok Seviyoruz, Allah Sizi Korusun” gibi dilek ve temennilerini resmederken; içine askerlere hitaben yazdıkları mesajlarını/mektuplarını ve etkinliğini gerçekleştirirken çekilmiş fotoğraflardan yararlanılarak oluşturulmuş “Şehit Mutlu Yıldırım’ın” mozaik resmini koydular. Kendileri için hazırlanmış yastık kılıflarını ve mektupları alan askerlerimiz de duygu dolu mesajları ile teşekkürlerini iletmişlerdir.