“Mektep’ten Mektuplar”

Etkinlik Tarihi: 30 Mayıs 2019 00:00

“Mektep’ten Mektuplar”

Fakültemiz Matematik Eğitimi Anabilim Dalı’nda görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Emre EV ÇİMEN tarafından yürütülen Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında “Mektep’ten Mektuplar” etkinliği Şanlıurfa İli Halfeti İlçesinde Gözeli Köyü’nde bulunan Gözeli İlkokulu’nda eğitim gören ikinci sınıf öğrencileri ile fakültemiz matematik öğretmen adaylarının mektuplaşması yolu ile gerçekleştirilmiştir. Matematik Öğretmen Adayları’nın katılımının ve desteğinin alındığı bu etkinlikte, düzenli olarak mektuplar, kitaplar ve ufak hediyeler öğretmen adayları ile eşleştirilen öğrencilere kargolanmış ve yine ilkokul öğrencilerinin de geleceğin öğretmenlerine mektup yazmaları sağlanmıştır. Öğretmen adayları okulda, kütüphanede, yurtta, Eskişehir’in -Odunpazarı Evleri, Adalar, Sazova Parkı ve Kentpark gibi- turistik yerlerinde videolar çekmişler; videoları ve mektupları aracılığı ile Gözeli İlkokulu’nda eğitim gören “Mektup Öğrencilerine” çeşitli öneri ve tavsiyelerde bulunmuşlardır. Gözeli İlkokulu Öğretmeni Burcu ÖRSEL Fakültemiz Sınıf Öğretmenliği Bölümü mezunlarımızdan olup, 13 öğrencisi ile heyecanla Eskişehir’den gelen bu mektupları beklediklerini söylemiştir. Mektuplaşmanın öğrencilerinin ufkunu açma, onlara hedef koyma konusunda oldukça faydalı olduğunu belirten Burcu Öğretmen, öğrencilerin mektuplar sayesinde okuma isteklerinin, derse ve kitap okumaya karşı isteklerinin de arttığını belirtmiştir.  Bu etkinlik ile, öğretmen adayları da mesleklerine yönelik heyecanlarının ve isteklerinin arttığını belirtmişlerdir. Ayrıca öğretmen olup;  yalnızca soru çözen değil öğrencilerinin sorunlarını da çözen öğretmenler olmak istediklerini; bu etkinlik ile küçük yüreklere dokunma, topluma faydalı olma gibi idealleri daha derin hissettiklerini belirtmişlerdir.