TR | EN
TOVAK'tan Bölümümüze İKİ ÖDÜL BİRDEN...
31.01.2020
Öne çıkan görsel

TOVAK- 2019 yılı Prof.Dr. Tahir ÖZGÜ TEŞVİK ÖDÜLÜ ve Prof. Dr. Yahya ÖZSOY TOPLUM HİZMETLERİ ÖDÜLÜ

 

     Topluma Hizmet Uygulamaları dersi öğretmen adaylarımızın çalıştıkları kurumda pek çok açıdan fark yaratan öğretmen olabileceklerini; çalıştıkları kuruma, öğrencilerine ve hatta çevrelerine hayat götürmek için lider olabileceklerini, ön ayak oluşturabileceklerini, çaba sarfettiklerinde herşeyi yapabileceklerini görmeleri, imkansız diye birşeyin olmadığını farketmeleri için öğrencilere bilgi ve deneyim sağlamaktadır. Haftada iki saat yürütülen ama kapsamlı bir içeriği olan bu ders, ders saatlerinin dışına taşan, gönüllü ve severek yapılan uygulamalardan oluşmaktadır.

     Bölümümüz Öğretim Üyeleri Prof. Dr. M. Zafer BALBAĞ ve Dr. Öğr. Üyesi Emre EV ÇİMEN Danışmanlığında öğretmen adaylarımızla Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında gerçekleştirilen iki projemiz de Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı - TOVAK tarafından ödülle layık görülmüştür.

 

UMUTLU YARINLARA: Prof. Dr. Yahya Özsoy Toplum Hizmetleri Ödülü 2019 yılı için aday olan “Umutlu Yarınlara” isimli proje, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Programında öğrenim gören öğrenciler ve Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Programı öğrencileri tarafından Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında hazırlanmıştır. Proje kapsamında Çukurhisar İlköğretim Okulundaki öğrencilerimizin istekleri üzerine bir çok kitaba ulaşmaları için kütüphane kurmak ve bu kütüphane içinde onlara zeka oyunları oluşturmak amacı ile planlanmıştır. 

 

 

Bu proje Mustafa Zafer BALBAĞ ve Ömür GÜRDOĞAN BAYIR danışmanlığında Büşra Saygın, Ayşe Yılmaz, Pelin Uysal, Nezaket Ceyhan, Yasin Arıkan, Şule Kaleli, Banu Yakılmaz, Saliha Beyza Özkaya, Ece Işık, Şeymanur Güner, Arzu Südinoğlu, Ceren Tiftikçi, Ayşegül Sevim, Beyza Tuncel, Nisanur Akdoğan, Feyza Nur Gürses, Songül Dinçer, Şerife Burcu Semerci Aygül Doğan, Eren Demir, Perihan Kavalcı, Mahmut Babuççu, Mehmet Özgün Altun, Latife Bozkurt, Sümeyye Kahraman, Aslı Tine, Yasemin Aydın, Esin Özdoğan, Gizem İlayda Göktaş, Necmiye Koca, Nihal Türk, Tuğçe Irmak, Melahat Arslan, Gizem Soysal, İlkem Bozkurt, Okan Kodal, Burcu Kuşan, Seray Tuncel, Murat Özalp, Ezgi Arı, Gizem Kurt, Şevval İrem Akyol tarafından gerçekleştirilmiştir.

Prof. Dr. Tahir ÖZGÜ anısına verilen TOVAK- Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı Prof. Dr. Tahir ÖZGÜ Teşvik Ödülü alan "UMUTLU YARINLARA" projesine danışmanlık eden bölümümüz öğretim üyesi Sayın Prof. Dr. M. Zafer BALBAĞ'ı ve Kıymetli Öğretmen Adaylarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz..

 

MEKTEPTEN MEKTUP VAR: Prof. Dr. Yahya Özsoy Toplum Hizmetleri Ödülü 2019 yılı için aday olan “Mektepten Mektup Var” isimli proje, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanmıştır. Proje amacına uygun olarak bir köydeki çocuklarla mektuplaşmayı ve öğrencilere hediyeler göndermeyi içermektedir. Geleceğin öğretmenleri olan öğretmen adaylarının “Orada bir köy var uzakta, O Köy bizim köyümüzdür! O öğrenci bizim öğrencimizdir!” bilinci ile mektupları, video ya da resimleri ve ufak hediyeleri ile tanımadıkları öğrencilerin yüreklerine dokunmak; minik yüreklerde küçük bir köyde yaşayan koca yüreklerin bakış açılarında kocaman bir fark yaratmak olarak belirlenmiştir.

 

 

Bu proje Emre EV ÇİMEN ve Burcu ÖRSEL danışmanlığında Derya Çelimli, Ali Engin Durhan, Merve Nur Şems, Ferit Şentürk, İsmail Osmancık, Pınar Özavci, Ceren Altuntop, Yağmur Kaya, Şeyma Sağlam, Özge Karataş, Ceren Kaya, İmren İlkin, Emine Tekin, İrem Nihal Karakulle, Naime Ezgi Erdoğan, Ezgi Dağcı, Hatice Yaren Özkan, Havva Nur Bozdemir, Sultangül Gök, Mediha Gümüştaş, Elif Altıntepe tarafından gerçekleştirilmiştir. 

Prof. Dr. Yahya ÖZSOY anısına verilen TOVAK- Prof. Dr. Yahya ÖZSOY Toplum Hizmetleri 2019 Hizmet Ödülü alan "MEKTEPTEN MEKTUP VAR" projesine danışmanlık eden bölümümüz öğretim üyesi Sayın Dr. Öğr. Üyesi Emre EV ÇİMEN'i ve Kıymetli Öğretmen Adaylarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 

Öğrencilerimizin Benzer Projeleri Öğretmenlik Meslek Yaşamlarında Sürdürmeleri, Görev Yaptıkları Kurumlarda Fark Yaratan Öğretmen Olmaları Dilek ve Temennisi İle...

Bölüm Başkanlığı