TR | EN
Prof. Dr. Kürşat YENİLMEZ Hayatımızdaki Matematik Konferansı ile öğrencilerle buluştu.
1.11.2019
Öne çıkan görsel

Prof. Dr. Kürşat YENİLMEZ Gelişim Koleji'nde...

HAYATIMIZDAKİ MATEMATİK

"Hayatımızdaki Matematik" Konferansı ile Bölümümüz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşat YENİLMEZ

Sayısısız öğrenciye bilgi ve farkındalık kazandırmaya devam ediyor...

 

Prof. Dr. Kürşat YENİLMEZ, 24 Ekim 2019 Perşembe günü Gelişim Koleji yedinci sınıf öğrencileri ile buluştu. Prof. Dr. Kürşat YENİLMEZ konuşmasında,  "Matematik Nedir?" sorusu ile başlayıp matematiğin nerelerde ve nasıl kullanıldığı ile ilgili bilgi vermenin yanı sıra; Fibonacci Dizisi'nden, Altın Oran'a, Fraktallar'dan, Neden Matematik Öğrenmeliyiz? sorusunun yanıtına birçok önemli konuda düşündürücü görsellerle keyifli bir sunum gerçekleştirdi. Öğrencilerin dikkatini çeken birçok resfebenin de yer aldığı içerikte, günlük hayatta farkına varmadan insan doğasının matematiği nasıl kullandığı birçok somut örnekle gösterildi. Prof. Dr. Kürşat YENİLMEZ öğrencilere bilinçli tüketici olmak ile ilgili tavsiyelerde bulunup, mağazaların yaptığı reklamlarla matematik ile insanları nasıl etkilediklerinin doğru ve yanlış örneklerini de paylaştı.

"Hayatımızdaki Matematik" Konferansı ile öğrencilerinin matematiği günlük hayatta ne kadar çok kullandıklarını fark ettiklerini belirten Gelişim Koleji Yönetici ve Öğretmenleri Prof. Dr. Kürşat YENİLMEZ'e teşekkürlerini ilettiler.

 

Prof. Dr. Kürşat YENİLMEZ'i Tebrik Eder, Hayatının Matematik Olduğu Nice Güzel Etkinlikler Gerçekleştirmesini Dileriz...

Bölüm Başkanlığı